23948sdkhjf

Hydro leverer rekordresultat

Hydro presenterer et rekordhøyt kvartalsresultat for andre gang på rad siden Hydro ble et rent aluminiumselskap i 2007.
Hydros resultat før skatt økte til 3 208 millioner kroner i første kvartal, sammenliknet med 2 886 millioner kroner i fjerde kvartal 2014. Resultatet reflekterer økt salg gjennom hele verdikjeden og en sterkere US-dollar, melder Hydro.

– Jeg er svært fornøyd med å kunne presentere et rekordhøyt kvartalsresultat for andre gang på rad siden Hydro ble et rent aluminiumselskap i 2007. Vi vil fortsette med gjennomføringen av forbedringsprogrammene våre, samtidig som vi ser etter enda flere tiltak som kan utvide det arbeidet som allerede pågår, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Bauksitt og Alumina
Underliggende EBIT for Bauksitt og Alumina bedret seg ytterligere i første kvartal, noe som reflekterer økt salg av alumina og en sterkere US-dollar. Resultatet ble også styrket av kostnads- og inntektsforbedringer knyttet til forbedringsprogrammet "Fra B til A". Negative effekter knyttet til lavere LME-tilknyttede aluminapriser ble delvis utliknet av en økning i indeksbasert salg av alumina. Det utvidede vedlikeholdet på en av kulemøllene i Paragominas er fullført, og bauksittgruven er nå tilbake i full produksjon.

Primærmetall
Underliggende EBIT for Primærmetall bedret seg noe i første kvartal, påvirket av en ytterligere økning i realiserte aluminiumpriser og produktpremier målt i norske kroner. Den positive utviklingen ble delvis utliknet av høyere kostnader for alumina og kraft, noe som reflekterer høyere priser og negative valutaeffekter.

– Vi driver i et svært konkurranseutsatt marked, noe som understreker hvor viktig det er at vi jobber for å styrke vår posisjon. Vi fortsetter med kvalitetsheving av porteføljen vår, blant annet gjennom oppkjøpet av verdens mest avanserte sorteringsteknologi, og med byggingen av en resirkuleringslinje for brukte drikkebokser, samt en ny produksjonslinje for karosseriplater for bil i Tyskland, som gir oss en ledende posisjon i et voksende europeisk marked, sier Brandtzæg.

Metallmarked
Underliggende EBIT for Metallmarked gikk betydelig ned sammenliknet med fjerde kvartal. Resultatet var påvirket av negative resultater fra handelsvirksomheten, som skyldes en nedgang i premiene på ulegert aluminium. De negative resultatene ble delvis utliknet av bedre resultater fra omsmeltevirksomheten, grunnet høyere produktpremier og sesongmessig høyere salgsvolum i Europa.

Valsede Produkter
Valsede Produkter leverte en høyere underliggende EBIT sammenliknet med fjerde kvartal 2014, hovedsakelig som følge av sesongmessig høyere salgsvolumer, høyere driftsmarginer og valutagevinster på eksportsalg.

Energi
Underliggende EBIT for Energi økte noe sammenliknet med fjerde kvartal, grunnet høyere produksjon, som delvis ble utliknet av lavere priser og økte produksjonskostnader.

Sapa
Underliggende EBIT for Sapa økte sammenliknet med forrige kvartal, grunnet høyere sesongmessig etterspørsel, fortsatt sterk vekst i Nord-Amerika og positive effekter fra forbedringsprogrammene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141