23948sdkhjf

Ny kontrakt til Stadt

Stadt kan nok en gang melde om ny kontrakt, denne gang til brønnbåt.
Det er verftet Fitjar Mekaniske Verksted på Stord som skal bygge båten, for Bakke-rederiet på Austevoll. Og det er Lerøy Seafood som skal leie båten. De blir også medeier i båten.

Båten får navnet «Seihav», og koster 300 millioner norske kroner. Lastekapasitet blir 3900 kubikk. Det skriver Stadt i en pressemelding.

Dette blir en stor og moderne brønnbåt, og som får hel- elektrisk framdrift fra Stadt AS. Hovedpropellen skal yte tett på 3000 kW og blir forsynt med energi fra 3 dieselgeneratorer.

I leveransen fra Stadt skal det leveres hovedtavler i 690 V, nødtavler, No-Loss drives, elektromotorer, Power Management System etc.

Hallvard Slettevoll i Stadt er svært glad for denne ordren, som blir nok et interessant segment for selskapet i Gjerdsvika. Og det er gledelig å se at en del av Stadt leveransene nå havner på norske verft. Tyngden av leveransene har i det siste gått til eksport, sier Slettevoll.

Stadt fikk for en uke siden en viktig pris i London under den årlige Marine Propulsion konferanse – i klassen for elektrisk system.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11