23948sdkhjf

Norwegian Electric Systems må punge ut etter forlik med Rolls-Royce Marine

Rolls-Royce og Norwegian Electric Systems inngår forlik i rettslig tvist om brudd på god forretningsskikk
I 2008 ble Scandinavian Electric Systems solgt til Rolls-Royce Marine. I den forbindelse sanket gründer Jan Berg inn i overkant av 80 millioner kroner på salget. Siden har Jan Berg startet Norwegian Electric Systems, som blant annet utvikler fremdriftssystemer for det globale skipsmarkedet.

Jan Bergs nye selskap hadde i 2013 en omsetning på 219 millioner kroner. De største eierne i selskapet er Havyard Group og Jan Berg.

Rettslig tvist
Men Norwegian Electric Systems med gründer Jan Berg og Frithjof Hustig i spissen, samt flere ansatte som er på eiersiden i selskapet, har siden november 2012 vært involvert i en rettslig tvist med Rolls-Royce Marine.

Tvisten gjelder fremsatt krav fra Rolls-Royce Marine om tilbakelevering, og forbud mot bruk av, dokumenter og annet taushetsbelagt materiale som Rolls-Royce Marine har anført er utviklet av og tilhører selskapet. Videre gjelder tvisten krav om økonomisk kompensasjon for påstått ulovlig besittelse og bruk av dette materialet, samt overtredelse av markedsføringslovens bestemmelser, herunder bestemmelsene om god forretningsskikk.

Partene inngikk fredag et forlik og i den anledning vil Rolls-Royce Marine bli utbetalt et beløp, og få tilbakelevert et definert omfang av dokumentasjon og materiale, som partene er omforente om. Det skriver Rolls-Royce Marine i en pressemelding.

På dette grunnlag er saken mellom partene avsluttet som endelig forlikt og dagens virksomhet i Norwegian Electric Systems videreføres.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109