23948sdkhjf

Oljeprisene steg til rekordnivå for året

Prisene på oljekontrakter er noe lavere i dag – fredag morgen – etter att på torsdagen ha sluttet på sine høyeste nivåer siden midten av desember i fjor.
Til tross for nedgangen, ligger prisen på Brent-olje omtrent 20 cent høyere per fat enn den gjorde da Oslo Børs stengte torsdag. Den amerikanske referanseoljen WTI er svekket med om lag 5 cent per fat i samme tidsrom. Det skriver Dagens Næringsliv.

Markedet flyttet torsdag oppmerksomheten bort fra de økende amerikanske oljelagrene og over på spekulasjoner om mulige forsyningsproblemer fra Midtøsten, etter det at Saudi-Arabia og andre land gjenopptok luftangrepene i Jemen, det skriver Bloomberg News.

Vitol, verdens største uavhengige oljehandelsselskap, sa denne uken at WTI-prisen ikke vil falle under 50 dollar per fat i langvarige perioder.
Takashi Hayashida, direktør i hedgefondet Elements Capital i Tokyo, sier til Bloomberg News att markedet fortsatt ligger for høyt.

- Vi opplever en viss overreaksjon. Oppgangen kan vare i en uke eller to til, mens Jemen-angrepene vedvarer, men så bør det komme en korreksjon.

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI er utvidet med om lag 69 cent det seneste døgnet, og Brent-premien er fredag morgen på 7,14 dollar per fat.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064