23948sdkhjf

Subsea Valley 2015: Holder fokus i en bransje på dypt vann

Selv om aktiviteten i markedet fortsatt er lav, jobber Subsea 7 aktivt med å utvikle selskapet for fremtidens prosjekter.
Nedgangen i olje- og gassmarkedet har hatt konsekvenser for både liten og stor på den norske sokkelen. Nedskjæringer har det seneste året vært en del av den barske virkeligheten på tvers av bransjen. Undervannsentreprenøren Subsea 7 har i likhet med mange andre vært nødt til å tilpasse organisasjonen til aktiviteten.

Men kommunikasjonssjef i Subsea 7, Jan Roger Moksnes, sier at Subsea 7 alltid har vært et innovativt selskap, og selv om markedet fortsatt er avventende, jobbes det aktivt med å utvikle selskapet.

- Det er fokus på effektivisering, optimalisering av teknologien samt innovasjon i selskapet, sier han og fortsetter:

- Vi er samtidig fokusert på å levere kostnadseffektivt og optimalt på de prosjektene vi jobber med i dag.

Tett samarbeid
- Markedsituasjonen gjør at vi må gripe de muligheter som byr seg, sier Moksnes, som også fremhever viktigheten av tett samarbeid.

- Subsea 7 har alltid vært opptatt av å jobbe sammen med kundene og våre underleverandører. I den nåværende situasjonen er det viktig at partene jobber enda mer sammen for å utvikle de optimale løsninger for fremtiden, sier han.

- Verdifullt å treffe industrien
Subsea 7 er som vanlig deltaker på årets subsea-messe i Telenor Arena, og Moksnes sier at undervanns-selskapet setter stor pris på den årlige begivenheten.

- Subsea Valley er en veldig bra arena til å snakke med leverandører og møte nye. Det setter også subsea på kartet og får satt fokus på framtidens løsninger, sier Moksnes.

Selskapet hans har i løpet av konferansen bidratt med to foredrag.

- Det er viktig å være synlig, og her får vi presentert spennende teknologi og smarte prosesser, sier Moksnes.

En syklisk bransje
Han mener at nedgangen i aktiviteten og oljeprisen er en syklisk del av olje- og gassbransjen, som man bare må ta innover seg, og det er det Subsea 7 forsøker å jobbe ut fra.

- Subsea er uten tvil fremtiden på sokkelen, og på lang sikt ser det positivt ut for subsea, men ser vi på kort sikt er det få nye prosjekter, sier Moksnes og legger til:

- Nye prosjekter vil bli planlagt og utviklet, spørsmålet er når.

Fakta:
- Subsea 7 er en av verdens ledende undervannsentreprenører som leverer tjenester til olje- og gassvirksomheter i hele verden.

- Selskapet leverer komplette feltutbygginger under vann; design- og ingeniørtjenester, prosjektledelse, fabrikasjon og innkjøp.

- Selskapet opererer en rekke spesialfartøy for installasjon, undervannsoperasjoner og vedlikehold.

- Har ca. 1.100 ansatte, inkludert 400 ingeniører, i Norge, fordelt på kontorer i Stavanger, Oslo, Grimstad, Kristiansund og Tromsø.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078