23948sdkhjf

Godkjent reguleringsplan og utslippstillatelse for Engebøprosjektet

Kommunal- og Moderniseringsdepartementet (KMD) har i dag godkjent reguleringsplanen for Engebøprosjektet. Klima- og Miljødepartementet («KLD») har samtidig innvilget utslippstillatelse. Dette er et stort steg mot realisering av Engebøprosjektet.
KMD har 17. april 2015 informert om at innsigelsen fra Fiskeridirektoratet region vest til reguleringsplanen ikke er tatt til følge. KMD godkjenner med dette reguleringsplanen som ble vedtatt av Naustdal og Askvoll kommuner i mai 2011.

KLD har 17. april 2015 innvilget utslippstillatelse for gruvedrift, mineralprosessering og deponering av overskuddsmineraler for Engebøprosjektet.

- Dette er en merkedag for Nordic Mining og for alle som har hatt tro på og støttet mineralindustri på Engebø. Vi er glad for at regjeringen har satt handling bak ordene og fattet et positivt vedtak for prosjektet. Vårt mål er å etablere en lønnsom hjørnesteinsbedrift i Naustdal med fokus på gode miljøløsninger og samfunnsansvar, sier Administrerende direktør Ivar S. Fossum i en melding.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078