23948sdkhjf

Bergen Group selger riggservice-aktiviteten på Hanøytangen.

Semco Maritime kjøper den operative virksomheten, og Hellik Teigen AS kjøper eiendommene. Den totale transaksjonsprisen er på 245 millioner kroner.
Det godt etablerte industriområdet på Hanøytangen utenfor Bergen har i mange år vært en viktig del av offshoredivisjonen i Bergen Group. Nå vurderer Bergen Group det som strategisk riktig å bringe inn nytt internasjonalt eierskap som kan overta den videre utviklingen av riggservice aktivitet på Hanøytangen. Det skriver Bergen Group i en pressemelding i dag.

- Offshore-markedet har blitt mer utfordrende, volatilt og kompleks. En økt internasjonal konkurranse er forventet. Dette krever en betydelig og fleksibel prosjektkapasitet, samt fremtidige investeringer i en videreutvikling av området. Bergen Group har i denne sammenhengen vurdert ulike strategiske alternativer og finansielle tiltak for fremtidig utvikling av Hanøytangen. Styret i Bergen Group har etter en omfattende prosess konkludert med at salg av både fast eiendom og operasjonell aktivitet som det beste tilgjengelige alternativet, sier styreleder Magnus Stangeland i Bergen Group ASA.

Partene regner med at transaksjonen sluttføres i løpet av 3-4 uker. Salget omfatter ikke den positive økonomiske effekten av den pågående arbeidet på Safe Bristolia. Dette riggprosjektet forventes å bli ferdigstilt av Bergen Group omtrent samtidig med overtagelsen.

Transaksjonen innebærer at Bergen Group sin posisjon som veletablert leverandør av riggservice, vedlikehold og klassing overføres til Semco Maritime.

- Bergen Group har gjennom mange år arbeidet med Semco Maritime på ulike prosjekter på Hanøytangen. Vi er fornøyd med å overlevere den fremtidige utviklingen av dette unike offshoreverftet til et veletablert internasjonalt entreprise- og engineeringsselskap. Vi ser også et spennende potensial i et fremtidig samarbeid mellom Bergen Group og de nye eierne på Hanøytangen, basert på Bergen Group Services og deres sterke posisjon innen industriell og maritim service, sier Stangeland.

Viktig strategisk skritt
- Oppkjøpet er et viktig strategisk skritt for Semco Maritime knyttet til vår ambisjon om å bli Nordsjøens ledende selskap innen prosjekter, service og vedlikehold for riggmarkedet. Hanøytangen har utmerkede verfts-fasiliteter og den dypeste tørrdokken i Europa. Det er en perfekt match til våre eksisterende anlegg i Esbjerg og Invergordon. Hanøytangen kompletterer således vår oppsett i Nordsjø-triangelet, og innebærer at vi kan tilby våre kunder et av de største og sterkeste riggoppgraderinger og servicetilbud i Europa, sier konsernsjef Steen Brødbæk i Semco Maritime AS.

I tillegg til salg av den operative aktiviteten til Semco Maritime, har Bergen Group også solgt selskapets eiendommer på Hanøytangen til Hellik Teigen AS. Dette selskapet har i dag et sterkt fotfeste på Hanøytangen, både gjennom sitt eierskap i Norscrap West som er nabo selskapet til offshoreverftet, og gjennom sin tilstedeværelse som en stor grunneier i området.

Etter salget av Bergen Group ASAs eiendommer og drift på Hanøytangen, er konsernets gjenværende operasjonell aktivitet knyttet til Services-segmentet som består av Bergen Group Services og Bergen Group Skarveland. Disse to selskapene, med totalt 250 ansatte, hadde i 2014 samlede driftsinntekter på ca. 400 millioner kroner.

Salget av Hanøytangen gjør at Bergen Group kan styrke den pågående prosessen med å videreutvikle disse selskapene og deres sterke posisjon innen industriell og maritim service, inkludert prefabrikasjon og serviceoppdrag inn mot olje- og gassnæringen. Bergen Group sitt Services-segment har i løpet av 2014 økt ordrereserven fra 45 millioner kroner til 171 millioner kroner.

Konsernet gjennomførte tidligere i år et oppkjøp av virksomheten til Fjell Industries AS som et ledd i prosessen med å forberede for videre vekst i konsernets videreførte virksomhet.

Provenyet fra transaksjonen vil bli brukt til å nedbetale gjeld og styrke konsernets likviditetsposisjon.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08