23948sdkhjf

Rolls-Royce skal levere propeller til fem nye ferger

Rolls-Royce har inngått kontrakter med rederiene Bastø-Fosen og Fjord1 om levering av azimunth propellsystem til fem ferger. Fergene skal etter planen settes i trafikk ved norskekysten sommeren 2016.
Kontrakten har samlet verdi på 5,5 millioner Engelske pund (66 millioner norske kroner) for Rolls-Royce. Pendelfergene bygges i Tyrkia på verftene Sefine, Cemre og ADA, og samtlige er designet av Multi Maritime. Det melder Rolls-Royce Marine.

– Vi er stolte over å bidra til utviklingen av de nye fergene, som er en viktig del av veinettet langs kysten vår. Norske fergerederier har ligget foran i bruk av ny teknologi i mange år, og tar i bruk miljøvennlige og robuste løsninger, sier Matias Mork, salgssjef for propulsjon hos Rolls-Royce Marine i Ålesund.

Kontraktene omfatter azimuth propeller til to ulike serier ferger, totalt fem ferger, med opsjon for utstyr til en sjette ferge.

Tre av fergene er bestilt av Bastø-Fosen. De blir 142 meter lange og får kapasitet til 600 passasjerer, 200 biler og mellom 24 og 30 lastebiler. De to fergene til Fjord1 blir 74 meter lange og får kapasitet til 60 biler og 199 passasjerer.

Azimuth thrustere fra Rolls-Royce vil bidra til at fergene får god stabilitet og manøvreringsevne. Thrusterne kan settes i seilstilling, og dermed vil drivstoffet bli redusert under overfarten, og fartøyenes totale effektivitet øker.

Til Bastø-Fosen skal Rolls-Royce levere to Azipull 100 azimuth thrustere til hver ferge, som plasseres i hver ende av fergene, sammen med kontrollsystemet Helicon X3. De to fergene til Fjord1 skal utstyres med Azipull AZP85 azimuth thrustere og den samme typen kontrollsystem.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078