23948sdkhjf

Investerer 145 millioner i oppgradering

Elkem investerer 145 millioner kr i en omfattende teknologioppgradering på ovn 3 ved Salten verk.
Oppgraderingen innebærer en utrulling av samme NOx-reduserende teknologi som den som ble innført på Ovn 2 i 2014 og kuttet NOx-utslippene fra ovnen med hele 40 prosent. I tillegg vil oppgraderingen bedre effektiviteten og redusere vedlikeholdsbehovet på ovnen betraktelig, det melder Elkem Salten.

-Vi er veldig glade for at Elkem satser videre her i Salten, det viser at de har stor tillit til organisasjonen. Prosjektet innebærer en viktig teknologisk oppgradering av anlegget vårt som vil kutte utslippene av NOx per tonn silisium produsert, sier verksdirektør Olav Holta.

Investeringen til Salten ovn 3 er en del av en strategisk plan for å redusere NOx-utslippene ved verket. Oppgraderingen av ovn 2 sto ferdig i 2013. Verifisering av teknologien viste en reduksjon av NOx-utslippene på over 40 %. Prosjektet ble støttet av NOx-fondet med et betydelig tilskudd. NOx-fondet har nå gitt tilsagn om støtte til ombyggingen av ovn 3. Størrelsen på støtten vil avhenge av oppnådd NOx-reduksjon.

Konseptstudie og planlegging av prosjektet på ovn 3 har pågått siden januar 2014. I disse dager signeres de viktigste kontraktene.

-NOx-utslippene våre er fremdeles betydelige, derfor vil vi rulle ut den nye teknologien på de to andre ovnene i tur og orden. Selve montasjen av det nye anlegget vil finne sted i siste halvdel av 2015, så her blir det mye aktivitet fremover, sier en fornøyd Olav Holta.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094