23948sdkhjf

NorSea Group inngår historisk avtale

NorSea Group og Wilh. Wilhelmsen inngår en beredskapskontrakt som gir Forsvaret anledning til å benytte baseinfrastrukturen NorSea Group besitter langs hele norskekysten.
Dette er første gang Forsvaret inngår en så omfattende beredskapskontrakt med en sivil næringslivsaktør. Samarbeidsavtalen er på 7 år, skriver NorSea Group i en pressemelding.

- Beredskapskontrakten vil styrke Forsvarets reaksjonsevne og Wilhelmsens og NorSea Groups logistikkleveranser vil ha en vesentlig betydning for vår beredskap i tillegg til at den gir oss større utholdenhetsevne, uttaler forsvarsjef Haakon Brun-Hanssen.

Med sine 9 strategisk plasserte forsyningsbaser langs hele Norges kyst er NorSea Group Norges største eier av baseinfrastruktur.

- NorSea Group skal i første omgang levere logistikktjenester til Heimevernet og logistikkstøtte til allierte forsterkningsstyrker. Med 50 år i bransjen har vi lang erfaring med store og kompliserte logistikkoperasjoner, fremhever John Stangeland, CEO i NorSea Group.

Har samarbeidet før
NorSea Group eies av Wilh. Wilhelmsen-gruppen (40 %), Eidesvik-gruppen (28 %) og Møkster-gruppen (28 %), har siden 1965 levert base- og logistikktjenester til olje- og gassindustrien.

Wilhelmsen har samarbeidet med Forsvaret i mange tiår og tradisjonen strekker seg tilbake til andre verdenskrig. NorSea Group har også erfaring fra sivilt-militært samarbeid, og hadde blant annet ansvar for å anlegge og drive flere provisoriske militærleirer i forbindelse med vinterøvelsen Cold Response i 2014.

- Vi ser fram til å jobbe tettere sammen i årene som kommer for å støtte Forsvaret i deres forberedelser til og forsvar av Norge, sier Stangeland.

– Det er gledelig å kunne bruke kompetansen vi har opparbeidet til å støtte det norske Forsvaret og de strenge nasjonale kravene de setter til beredskap og sikkerhet, uttaler Thomas Wilhelmsen, konsernsjef i Wilh. Wilhelmsen-gruppen.

Skal bistå Heimevernet og allierte forsterkningsstyrker
Beredskapskontrakten innebærer at NorSea Group blir ansvarlig for oppsetting og forsyning av Heimevernet ved nasjonal krisehåndtering samt å bistå allierte styrker som kommer til Norge i fred, krise og eventuelt krig.

– Beredskapskontrakten vil gjøre Heimevernet klar til å løse oppdrag mye raskere enn før, og gjør avdelingen mer relevant en på svært lenge, sier forsvarssjefen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11