23948sdkhjf

IKM Ocean Design tildelt Gina Krog-kontrakt

Statoil har tildelt IKM Ocean Design en EPC-kontrakt.
Kontrakten gjelder både "hot tap tee-klammer" og "gooseneck spool" for Gina Krog gassrørledningen som skal kobles til Zeepipe II A.

Kontrakten har en varighet på ca. 18 måneder for ferdigstillelse av design/engineering, innkjøp og fabrikasjon. Arbeidet starter umiddelbart. Det skriver IKM i en pressemelding.

Injeksjonsgass til Gina Krog feltet vil bli transportert gjennom en 16" rørledning koblet til 40" Zeepipe II A rørledningen via en 12 "spool. Forbindelsen vil være med såkalt ‘hot-tap’ og oppkobling til en 40"x12" tee.

Installasjonen vil bli dykkerløs ved å utnytte Statoils hot tap utstyr på PRS basen i Haugesund. Denne installasjonen er den andre av sitt slag i verden, men første i sitt slag på en stor diameter rørledning.

Zeepipe er et transportsystem for eksport av naturgass fra Nordsjøen til mottaksterminalen i Zeebrugge i Belgia. Zeepipe II A er en 303 km lang 40 "rørledning fra Kollsnes gassprosesseringsanlegg i Norge til Sleipner, og har vært i drift siden 1996. Kapasiteten på Zeepipe II A er 26,3 milliarder kubikkmeter per år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063