23948sdkhjf

Noryards inngår kontrakt verdt rundt 700 millioner kroner

Noryards inngår kontrakt med rederiet BOA i Trondheim om bygging av et avansert og miljøvennlig IMR offshorefartøy.
Kontraktsverdien er på rundt 700 millioner kroner. I tillegg er det signert en opsjonsavtale for bygging av ytterligere to offshorefartøy, melder Noryards.

Noryards står for design, bygging og utrustning av det avanserte IMR fartøyet. Skipet er designet av Noryards designavdeling ved Noryards Fosen, men dette har skjedd i et nært samarbeid med BOA for å sikre at fartøyet tilfredsstiller BOA’S krav.

- I en tid hvor det er lengre mellom nybyggings-kontraktene er det spesielt viktig å få oppdraget med byggingen av det nye skipet. Dette er av svært stor betydning for ansatte, underleverandører og næringslivet forøvrig på Fosen, sier Anders Straumsheim, verftsdirektør ved Noryards Fosen.

Nybygget skal etter planen være ferdigstilt i løpet av første kvartal 2017. Arbeidene med planlegging, konstruksjon og innkjøp er allerede godt i gang. Skroget bygges hos en av Noryards’ anerkjente underleverandører i Tyrkia, skrogverftet Tersan og vil ankomme Noryards Fosen for utrustning medio 2016.

Kontrakten som ble signert i går, er den tredje Boa-avtalen for Noryards, etter Boa Bison som gikk av stabelen på Noryards Fosen i fjor og Boa Jarl som for tiden er under bygging samme sted.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.252