23948sdkhjf

Alcoa gjør nytt storoppkjøp innen luftfart

Kjøper RTI International Metals for 1,5 milliarder dollar.
Med dette gjør selskapet nok et storoppkjøp, for å styrke selskapets posisjon som leverandør av titanløsninger til luftfart. Det skriver Alcoa i en pressemelding.

RTI International Metals, Inc. er en global leverandør av skreddersydde produkter og tjenester innen titan og andre lettmetaller til markeder innen kommersiell luftfart, forsvar, energi og medisinsk utstyr. Med oppkjøpet av RTI blir Alcoas vekstmotor enda kraftigere.

Alcoas Norgessjef er positiv til transformasjonen selskapet går igjennom
- Dette oppkjøpet er med på å understreke den imponerende transformasjonen vi som selskap går igjennom. Vi øker innen verdiøkende produkter og løsninger til markeder som luftfart, samtidig som vi bygger en konkurransedyktig primærvirksomhet, sier Kai Rune Heggland.

- Det er også spennende å se at vi vokser vår virksomhet i Europa og innenfor bransjer som kan bidra til det grønne skiftet. Lettmetaller som titan gir bedre energieffektivitet og kan bidra til grønnere luftfart, avslutter han.

Alcoas transformasjon fortsetter
Mens Alcoa vokser innen verdiøkende produkter, arbeides det også med å forbedre den globale konkurransedyktigheten til Alcoas primærvirksomhet. Fredag 6. mars annonserte Alcoa at de skal ha en strategisk gjennomgang av 500 000 tonn med global smeltekapasitet og 2,8 millioner tonn med raffinerikapasitet, med hensyn på enten delvis eller full midlertidig nedstengelse, permanent nedleggelse eller salg.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109