23948sdkhjf

Signerer kontrakt om prosjektering av Karmøy teknologipilot

Hydro inngår en kontrakt for prosjekteringstjenester med Multiconsult for sitt planlagte pilotanlegg på Karmøy.
Kontrakten gjelder prosjektering av rivningsarbeid, ny elektrolysehall, likerettere og transformatorstasjoner, kraftdistribusjon, infrastruktur og hjelpesystemer.

- Denne kontrakten markerer et viktig skritt mot realisering av Karmøy pilot, noe som vil gjøre oss i stand til å industrialisere neste generasjons aluminiumsproduksjonsteknologi, sier Hilde Merete Aasheim, Hydros leder for Primærmetall.

Største investeringen på et tiår
Forrige måned gjorde Hydro en formell investeringsbeslutning om å utvikle et fullskala pilotanlegg på Karmøy, for å verifisere verdens mest energi- og klimaeffektive aluminiumsproduksjon. En endelig byggebeslutning for prosjektet, med et totalt kostnadsestimat på 3,9 milliarder kroner, er avhengig av at Hydro sikrer en robust kraftløsning for teknologipiloten.

- Vi er utrolig stolte av å vinne tilbudet om å få bidra inn på Karmøypiloten. Dette er et spennende oppdrag og den største investeringen i fastlandsindustrien utenom olje og gass på et tiår. Oppdraget befester Multiconsults posisjon som solid samarbeidspartner ved utbygginger på aluminiumsverk gjennom de siste 50 årene i Norge. Kontrakten er et resultat av en lang, omfattende og godt styrt prosess, sier Christian N. Madsen, administrerende direktør i Multiconsult.

Pilotanlegget er utformet med en årlig produksjonskapasitet på rundt 75.000 tonn, med mulig oppstart i andre halvdel av 2017.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.422