23948sdkhjf

Vil videreføre stålverket på Jørpeland

To investorgrupper vurderer å gi et bud på konkursboet til Scana Steel Stavanger
Onsdag ble det ved Stavanger Tingrett åpnet konkurs i boet til Scana Steel Stavanger. Men ifølge Stavanger Aftenblad er det fortsatt håp om en videreføring av det tradisjonsrike stålverket og dermed en trygging av jobbene til 115 ansatte, som blir berørt av konkursen.

To investorgrupper jobber nå sammen om å redde stålverket. Disse består av Hogne Fjellanger, som er talsmann for en gruppe investorer, som siden i sommer har vurdert å kjøpe stålverket, samt JWS-gruppen med forretningsmannen Jan Jansen i spissen.

Sistnevnte har god tro på en redning av stålverket.

- Jeg har godt inntrykk av leder og ansatte. De har brettet opp ermene. Når man legger dette sammen med de store omstillingene som er utført, så har jeg kommet til at dette er en interessant case. Dette har jeg flagget til Hogne Fjellanger. I utgangspunktet var det første møtet et mellommenneskelig møte for å bli kjent. De har gjort en grundig analyse. Klimaet mellom dem og Scana har vært godt. Det er viktig, fordi videre drift forutsetter en avtale med Scana-konsernet som grunneier. Vi gikk gjennom historikken til stålverket og har ikke snakket mye om tall, men tenker å gjøre dette på et senere tidspunkt. Hvis vi etter neste møte fortsatt vil gå videre, vil vi kontakte bostyrer. Til syvende og sist kan det bli snakk om forhandlinger, sier Jan Jansen til Stavanger Aftenblad.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093