23948sdkhjf

Alcoa forventer vekst innen luftfart

Fullfører oppkjøpet av tyske TITAL
Alcoa ferdigstilte i går oppkjøpet av tyske Tital, og utvider med det sin globale vekstplattform for titankomponenter til luftfart. Alcoa forventer at Titals inntekter fra titan vil øke med 70% de neste fem årene. Det skriver selskapet i en pressemelding.

- Ved å levere produkter og løsninger i lettmetaller som titan, som gir økt energieffektivitet, er vi med på å drive frem en grønnere luftfart, sier Kai-Rune Heggland, Alcoas Norgessjef.

– Oppkjøpet utvider dessuten Alcoas støpekapasitet for titan i Europa. Sammen med oppkjøpet av Firth Rixon, som blant annet har virksomhet i Storbritannia og Ungarn, øker dette vårt avtrykk i Europa og akselererer den transformasjonen vi som selskap går igjennom.

Tyskland-baserte Tital er en ledende innovatør innen støpte deler av titan og aluminium til flymotorer og flyskrog. Titan kan motstå ekstremt høye temperaturer og trykk, og er et lettere alternativ til stål, noe som gir økt energieffektivitet og forbedret ytelse. Det forventes at nesten 70 prosent av Titals inntekter skal komme fra salg til den kommersielle luftfarten i 2019, skriver Alcoa.

I 2013 omsatte Tital for 71 millioner Euro, hvorav mer enn halvparten kom fra titanprodukter. Tital har mer enn 650 ansatte, primært i Bestwig i Tyskland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08