23948sdkhjf

Døper Klevens hittil største fartøy

Viking Neptun fra Kleven Verft, ble døpt i Stavanger lørdag. Det 145 meter lange og 31 meter brede fartøy er det største i Eidesvik-flåten, og det største nybygget levert fra Kleven Verft noen gang. Se videoen nederst.
230 inviterte gjester så gudmor Patricia Pilenko knuse champagneflaska mot skutesiden, og ønske skip og mannskap hell og lykke på alle hav. Viking Neptun går nå rett i operasjon for Technip ved Gullfaks-feltet.

Nybygget, som er det største skipet noen gang både for Kleven Verft og for Eidesvik, er av designet Salt 301 OCV fra Salt Ship Design.

Med lugarkapasitet til 150 personer, er det mange som skal ha Viking Neptun som arbeidsplass i lengre perioder om gangen.

Skipet er 145,6 meter langt og 31 meter bredt, og er utstyrt med to store offshorekraner – den ene på hele 400 tonn. Skipet er også utstyrt med en karusell for legging av fleksible rør, og denne har en kapasitet på 4400 tonn. Med isklasse ICE 1B er Viking Neptun også forberedt for operasjoner i arktiske farvann. Dekk-kapasiteten er på 2600 m2, og skipet har lugarkapasitet til 150 personer.

Kontrakten om bygging av fartøyet ble offentliggjort i juni 2012, og hadde en kontraktspris på 1,2 milliarder kroner.

Video av Viking Neptun:
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078