23948sdkhjf

Signerer omfattende servicekontrakt på Edvard Grieg

ABB har signert en rammeavtale med Lundin Norway for tjenester på det elektriske anlegget til plattformen.
ABB har vært hovedleverandør av elektroutstyr til plattformen, blant annet tavler, transformatorer, motorer, frekvensomformere og kontrollsystem for kraftforsyningen. Alt omfattes av serviceavtalen, som i tillegg dekker eksplosjonssikre tavler og elektrisk oppvarmingsutstyr fra andre leverandører.

- ABB tar serviceansvaret for både eget og tredjeparts elektroutstyr. Fordelen for Lundin er at de får kun én vedlikeholdspartner for det elektriske anlegget. Færre avtaler gir bedre oversikt og kan gi reduserte driftskostnader, sier Borghild Lunde, leder for olje og gassvirksomheten til ABB i Norge.

Rammeavtalen har en varighet på fire år, med mulighet for utvidelse inntil åtte år. Servicetjenestene inkluderer blant annet vedlikehold, driftsoptimalisering og modifikasjoner av elektroutstyret, fra lavspennings- til høyspenningsprodukter på 110 kV.

- Avtalen dekker blant annet prioritert assistanse fra ABBs Service Desk, 24-timers telefonsupport samt dedikert teknisk ansvarlig og driftsansvarlig hos ABB for Edvard Grieg, fortsetter Lunde.

Elektroutstyret som ABB har levert til plattformen er utrustet med avanserte løsninger for tilstandsovervåking, og informasjonen de samler inn er tilgjengelig både på plattformen og hos Lundins driftssenter på Lysaker utenfor Oslo.

- Dette kan brukes for tilstandsbasert vedlikehold som kan begrense både driftskostnadene og uplanlagt nedetid for utstyret, forteller Lunde.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109