23948sdkhjf

Står på transferlisten til Scana

Scana-konsernet ønsker å kvitte seg med stålverket på Jørpeland.
Ifølge stålverksdirektør Jarle Fletland ved Scana Steel Stavanger, er det tre alternativer for det kriserammede stålverk på Jørpeland. Enten blir det solgt i løpet av kort tid, eller det blir avviklet. Den tredje mulighet er at verket går konkurs. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Det over 100 år gamle stålverk har slitt veldig de siste seks årene. I denne perioden har driften gått med 250-300 millioner kroner i underskudd.

Denne uken la stålverkets eier, Scana Industrier, frem sitt foreløpige årsregnskap, som for andre året på rad viser et underskudd på rundt 60 millioner (EBITDA). Konsernet jobber på spreng med å sikre en ny lånepakke for å sikre konsernets betalingsevne fremover.

- Scana har vært en god eier i 24 år. Konsernet har investert store summer, og har dekket 250–300 millioner i underskudd i håp om at dette skulle snu. Nå er strikken strekt for langt, og vi skal ut. Spørsmålet er på hvilken måte. Førstevalget til konsernet er at de ønsker et salg. Det må i så fall skje raskt. Vi tror det er muligheter og satser på at vi klarer oss. Derfor jobber de ansatte for å skape resultater hver eneste dag, uansett hvor i bedriften vi jobber. Folk er lojale og står på. Det er kort tid å gjøre det på, erkjenner stålverksdirektør Jarle Fjetland overfor Stavanger Aftenblad.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11