23948sdkhjf

Dansk selskap kjøper seg inn i Giske Servicebase AS

Vestergaard Marine Service kjøper 49 prosent av aksjene i det Ålesundbaserte selskap.
Daglig leder Svein Aasemyr fra Valderøy etablerte Giske Servicebase AS i februar 2012 med fokus på service og vedlikeholdsoppgaver for den maritime bransjen i regionen.

I september 2014 flyttet selskapet til Ålesund, og nå er eierkretsen utvidet med det danske selskapet Vestergaard Marine Service A/S, som er en del av Vestergaard Group. Gruppen har mere enn 170 ansatte og søsterselskaper i både Norge, Danmark og Brasil.

Styrker kompetanser
Oppkjøpet skal styrke Giske Servicebase sine spesialkompetanser innenfor stål, aluminium og rustfritt samt reparasjon og vedlikehold af dekksutrustning og øvrig driftsutstyr, ikke minst innenfor motorservice og -reparasjon, som er en av kjernekompetansene til Vestergaard Marine Service.

- Det har hele tiden vært en del av vår strategi, at vi vil kunne tilby våre kunder de riktige kompetanser. Vestergaard Marine Service er den beste aktør å samarbeide med for å styrke våre tjenester innenfor det mekaniske, sier Svein Aasemyr.

Målet er å kunne tilby en komplett service på maskiner.
- Med eierskapsutvidelsen vil Giske Servicebase både utvide sine kompetanser og øke antallet av ansatte med mekanisk bakgrunn, sier Svein Aasemyr, som selv har 30 års erfaring innenfor den maritime servicebransjen.

Strategisk satsning
Morten Vestergaard, som er administrerende direktør i Vestergaard Marine Service, ser på medeierskapet av Giske Servicebase som en strategisk satsning.

- For oss handler det også om å være til stede i området, der flere av de norske offshore-rederier, som er kunder hos Vestergaard Group, har base, sier Morten Vestergaard.

Eierskapsutvidelsen er blitt til gjennom en aksjeemisjon, og aksjemajoriteten er fortsatt på norske hender, idet Vestergaard Marine Service har overtatt 49 prosent av aksjene i Giske Servicebase. Den innledende kontakten blev formidlet via VMS SafePort, et norsk søsterselskap til Vestergaard Group, som holder til på Mongstad nord for Bergen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062