23948sdkhjf

Starter produksjonen fra Oseberg Delta 2

Lørdag 21. februar startet Statoil og partnerne produksjonen fra Oseberg Delta 2-feltet i Nordsjøen. Utvinnbare reserver er beregnet til 77 millioner fat oljeekvivalenter.
Feltet er knyttet opp til Oseberg Feltsenter og er bygget ut med to brønnrammer på havbunnen med plass til totalt åtte brønner.

Tre oljeprodusenter og to gass-injektorer er planlagt i første omgang.

– Delta 2 er viktig for å forlenge levetiden på Oseberg. Dette er et godt eksempel på at vi kan gjøre mindre funn lønnsomme gjennom å benytte eksisterende infrastruktur mens den ennå er tilgjengelig, sier Arild Dybvig, direktør for hurtigutbyggingsprosjekter i Utvikling og produksjon Norge

Oppstart av første brønn er i henhold til utbyggingsplanen.
Oppstart skjer 38 måneder etter at funnet gikk inn i hurtigutbyggingsporteføljen. De samlede investeringene er i underkant av 7 milliarder kroner, godt under estimerte investeringskostnader ved sanksjonering.

– Vi har levert nok et hurtigutbyggingsprosjekt på plan, godt innenfor budsjett og med god kvalitet, sier Torger Rød, direktør for havbunnsprosjekter i Teknologi, prosjekter og boring.

Oseberg Delta 2 er en videre utbygging av Delta-terrassen hvor det siden 2008 har vært produsert olje fra to brønner på en eksisterende brønnramme.

– Den nye utbyggingen inkluderer gassinjeksjon som vil gi en betydelig økt utvinningsgrad.

– Det er også gode muligheter for videre utvikling av området og det er allerede planlagt en letebrønn i den sørlige delen av Delta-terrassen, sier Terje Gunnar Hauge, produksjonsdirektør for Oseberg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093