23948sdkhjf

Raufoss Industripark i startfasen for et salg

En salgspris på rundt 1,8 milliarder kroner er blitt nevnt.
Den 2800 dekar store næringsparken på Raufoss er en av landets aller største industriparker. Storebrand er hovedeier med 65 prosent og sammen med de øvrige eierne inviterte man nylig fem-seks meklere til en tilbuds-konkurranse. Eierne har etterfølgende valgt å gå videre med en megler med tanke på et eventuelt salg av næringsparken. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

Petter Schach, styreleder i eierselskapet Raufoss Næringspark ANS, sier til avisen at eierne ikke har det travelt med å få solgt, men han sier at det kan være gunstig å sjekke interessen nå. Den opprinnelige planen var å selge næringsparken i 2016-2017.

Leieinntektene fra de omtrent 40 bedrifter i industriparken ligger på mellom 105 og 110 millioner i årlig leie. En pris på 1,8 milliarder er derfor i følge Oppland Arbeiderblad blitt nevnt, men det ønsker Petter Schacht ikke å spekulere i på nåværende tidspunkt.

Dagens eiere med Storebrand i spissen betalte i alt 1,25 milliarder kroner for næringsparken i 2008.

Raufoss Industripark er en av Norges største industriparker. Parken kan se tilbake på mer enn 100 års industrihistorie, og i dag er det 40 ulike bedrifter og ca 3000 ansatte i næringsparken. Bedriftene produserer blant annet høyteknologiske produkter innen mange bransjer til verdens mest krevende kunder verden over.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078