23948sdkhjf

Kurs: Prosjektering av offshore stålkonstruksjoner for løfteoperasjoner

Norsk Forening for Stålkonsruksjoner arrangerer kurs i krav til CE-merking av løfteutstyr
Tid: 23 - 25. mars 2015
Sted: Felix Konferansesenter, Oslo

Kurset er inndelt i tre hovedtemaer:

Del 1 omhandler løfteutstyr og løfteoperasjoner i henhold til Petroleumstilsynets regelverk. Del 1 vil fokusere på design av løfteinnretninger og -utstyr som omfattes av Petroleumstilsynets regelverk (dvs. på permanent plasserte installasjoner + flyttbare installasjoner som driver petroleums virksomhet + landanlegg). Det vil bli gitt en oversikt over løfteinnretninger og -utstyr, og krav til design og sikkerhetssystemer. Maskinforskriftens virkeområde og krav til CE-merking vil også bli gjennomgått.

Del 2 omhandler prosjektering av løfteutstyr innenfor norsk petroleumsvirksomhet. Det vil bli gitt en innføring i NORSOK R-002 som erstattet R-CR-002 i september 2012. Utvalgte temaer i R-002 vil bli gjennomgått som anses som viktige for prosjektering av konstruksjoner med hensyn på løfteoperasjoner. Sikkerhetskrav og felles krav til løfteutstyr vil bli omtalt og prinsipper for materialhåndtering.

Del 3 omhandler DNV’s universelle standarder og regelverk for løfteoperasjoner fra faste- og flyttbare enheter til bunnfaste-, flytende- og undervannsinstallasjoner. Nye DNV-OS-H205 vil bli presentert som erstatter DNV Rules for Planning and Execution of Marine Operations (VMO Rules) Part 2 - Ch. 5, "Lifting".

Dette kurset henvender seg til personer som primært arbeider innenfor prosjektering av konstruksjoner i offshoreindustrien. Kursets formål er å gi en innføring av aktuelle regelverk og standarder for prosjektering med hensyn på løfteoperasjoner.

Påmeldingsfrist: 18. mars

For fullstendig program og påmelding, klikk HER



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095