23948sdkhjf

Havyard og Fafnir mottar miljøpris

Havyard Group og Fafnir Offshore mottok i går «The Environmental Award» på den årlige Offshore Support Journal konferansen i London.
Prisen ble tildelt for nybygg 126, et Havyard 833 WE ICE plattform forsyningsskip med hybrid batteridrift, som Havyard bygger for Fafnir.

Designsjef ved Havyard Design & Solutions, Arve Helsem Leine sier det er lønnsomt å investere i FOU på miljøvennlige produkter.

- Offshore industrien har hatt et sterkt miljøfokus over lang tid og det er en pådriver for at vi må fortsette å utvikle miljøvennlige løsninger. Havyard 833 WE ICE designet som vi skal levere til Fafnir er et utmerket eksempel på dette. Da vi utviklet det første WE designet var utfordringen å tøye strikken enda lenger i forhold til å designe et skip som brukte enda mindre drivstoff under reelle driftskondisjoner og dermed reduserte skadelige utslipp til miljøet. Vi hadde spesiell fokus på for- og akterskipet i skroget og kom fram med et skrogdesign som ga vesentlige besparelser i drivstofforbruk både i rolig og stygt vær. På bygg 126 har vi gått enda et steg videre og i samarbeid med Norwegian Electric Systems integrert en hybrid batteri dieselelektrisk framdriftsløsning som gjør skipet enda sikrere, mer fleksibelt og mer miljøvennlig.

- Vi kommer ikke til å stoppe med dette og har stadig nye ideer om hvordan vi skal ligge i fremste rekke på å utvikle nye, miljøvennlige løsninger sammen med strategiske samarbeidspartnere. Kompetanse i hele verdikjeden er en nøkkel og vi ser lyst på å utnytte mulighetene som finnes i de forskjellige markedene, sier en framoverlent designsjef Arve Helsem Leine.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.083