23948sdkhjf

SIVA støtter pilotanlegg i Herøya Industripark

Visjonen er å skape en nasjonal pilotarena for utvikling av prosesser og teknologier som krever høy industriell kompetanse.
SIVA gir 10 millioner kroner til testanlegg, og ett av disse prosjektene blir igangsatt i Herøya Industripark, med Herøya, Notodden og Kongsberg Innovasjon som samarbeidspartnere.

Nyheten er blitt mottatt med store glede i Herøya Industripark. Industriparken har i flere år jobbet systematisk med å tilrettelegge for at virksomheter og gründere skal kunne få teste teknologier og metoder i industriparken.

- Her er det svært godt tilrettelagt for slike aktiviteter, det fins bygninger, industriell infrastruktur, og ikke minst mye kompetanse som kan bistå de som skal drive uttesting, skriver Herøya Industripark på sitt nettsted.

SIVAs hensikt med å støtte pilotanlegg er at gründere og etablerte bedrifter skal få mulighet til å utforske nye produksjonsmetoder. Gjennom SIVAs støtte får regionen tilgang til dedikerte lokaler til å teste ut teknologier og metoder og simulere storskala produksjon.

– Visjonen er å skape en nasjonal pilotarena for utvikling av prosesser og teknologier som krever høy industriell kompetanse. Pilotarena Herøya skal være en møteplass hvor idé-havere og gründere møter kompetente teknologiske miljø og investorer – både offentlige og private, forteller Lise Bartnes Aalberg som er utviklingsdirektør i Siva.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078