23948sdkhjf

Kjøper 50 prosent av Norsk Stål

Leif Hübert kjøper seg inn i stålgiganten Norsk Stål
EU-kommisjonen godkjente fredag at Leif Hübert AS kan kjøpe Tibnor AB sin aksjeandel på 50% i Norsk Stål AS.

I tilknytning til SSAB sitt kjøp av Rautaruukki er den globale stålprodusenten pålagt av europeiske konkurransemyndigheter å selge blant annet sin andel av Norsk Stål AS.

Norsk Stål AS har en historie som strekker seg tilbake til 1823, og dagens utgave er resultat av mange store og små fusjoner opp gjennom årene. Norsk Stål AS sin forretningside er å være ledende innen stål– og metalldistribusjon, med tilhørende videreforedling til det norske markedet.
Selskapet er kvalitetssertifisert etter NS – EN ISO 9001-standarden, NS-EN 10080 for armeringsstål, EN 1090 Byggevaredirektivet og EN 1090 - CPR. I tillegg innehar de sertifisering for HMS / HSE (BS OHSAS 18001).

Norsk Stål AS har i dag 8 lagersteder i Norge, og hovedkontoret ligger på Nesbru sør for Oslo. Det er ca. 240 ansatte i bedriften, og det ble omsatt for cirka 1,4 milliarder i 2013.

Leif Hübert Stål AS er et heleid datterselskap av Leif Hübert AS, og bearbeider og distribuerer stål og noe metaller fra Rogaland til Østlandet. Leif Hübert Stål AS har ca. 90 ansatte, og omsatte i 2013 for ca. 480 millioner kroner. Hovedkontoret er i Søgne utenfor Kristiansand.

Leif Hübert-konsernet ser fram til et konstruktivt og godt samarbeid med TATA Steel, som eier den andre 50% aksjeandelen i Norsk Stål AS.

Søknad om endelig godkjenning av transaksjonen er sendt til Konkurransetilsynet i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093