23948sdkhjf

Statoil-styret valgte Sætre

Styret i Statoil har ansatt Eldar Sætre som ny konsernsjef.
Det kommer frem i en pressemelding torsdag morgen. Styreleder Svein Rennemo har ledet et underutvalg i styret som, etter at Helge Lund gikk av 15. oktober i fjor, har vært ansvarlig for søket etter ny konsernsjef.

– Vi har gjort et omfattende søk og vurdert både norske og internasjonale kandidater, i og utenfor selskapet, sier Rennemo. Han peker på tre hovedutfordringer for den nye konsernsjefen:

• Å styrke Statoils konkurransekraft gjennom et forsterket effektiviserings- og forbedringsarbeid.
• Å navigere i en makroøkonomisk situasjon med større usikkerhet og sterkere lønnsomhetspress.
• Å øke tempoet i selskapets tilpasning til et lavkarbonsamfunn.

– Kandidaten vi var på jakt etter måtte ha dyp kunnskap om olje- og gassindustrien og sterk forståelse for de utfordringer og muligheter Statoil står overfor. Det er avgjørende for å lykkes i denne jobben, sier Rennemo.

Styret endte altså opp med Sætre som førstevalg. Han har har vært konstituert konsernsjef siden oktober og tiltrer umiddelbart.

– Eldar Sætre var styrets førstevalg. Industri og selskap er inne i en periode med krevende utfordringer. Eldar utmerker seg med lang erfaring og den evnen til å skape endring som er nødvendig i en slik tid. At den beste kandidaten kom fra egne rekker er ekstra gledelig, sier Statoils styreleder, Svein Rennemo.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127