23948sdkhjf

Ordrebøkene fylles opp

Sysselsettingen er på vei ned, men norske innkjøpssjefer har ikke handlet mer siden mars i fjor.
Ferske PMI-tall, som måler vareflyten i norske bedrifter, viser at pilene peker oppover. Indeksen bikket opp fra 49,8 poeng i desember til 51,9 poeng i januar, skriver E24. Tall over 50 viser vekst, mens lavere tall betyr nedgang.

– Det er særdeles positivt at innkjøperne opplever vekst i ordremengden. Det burde bety at det som kunne se ut som begynnelsen på en krise ved årsslutt, tilsynelatende har kulminert med ny vekst, kommenterer Svein-Egil Hoberg i NIMA (Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk).

Knut A. Magnussen i DNB utviser dog en viss skepsis til indeksen, da den er svært volatil. Et av problemene han viser til er de store forskjellene mellom forskjellige bransjer og segmenter. Det er eksportvirksomhet som skaper optimisme og forventet vekst. Leverandørleddet til oljeindustrien er fortsatt under press.

PMI-rapporten viser dessverre at sysselsettingen fortsatt er utfordrende. Indeksen endte på 47,3 poeng i januar. Det er oppgang fra desember (45,5), men tall under 50 betyr likevel færre jobber.

– At denne indeksen fortsetter å falle indikerer fortsatt kapasitetstilpasning innen olje- og gassrelatert virksomhet, sier Hoberg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125