23948sdkhjf

Nå snur pilene for fullt

Oljeservicebransjen går tøffere tider i møte slår Ernst & Young fast i en ny rapport.
Onsdag ble EYs store oljeserviceanalyse ”Norwegian Oilfield Service Analysis” presentert på et møte i Stavanger-regionens næringsråd.

Espen Norheim fra EY, som har hatt hovedansvaret for utarbeidelsen av rapporten, oppsummerer på oppfordring fra Rosenkilden.no hovedkonklusjonene i én setning:

- Bransjen opplevde «all time high» i 2013, fortsatt høyt aktivitetsnivå men press på marginer i 2014, 2015 blir tøft, og 2016 kan bli enda tøffere, sier han.

Analysen viser blant annet at det kraftige fallet i oljeprisen gjør at beslutninger vil bli skjøvet ut i tid og oppdragstørken vil sette inn både i 2015 og 2016.

Sterk eksport
Men totalbildet er likevel langt i fra helsvart. Ifølge analysen har oljeservicenæringen vært igjennom krevende omstillinger før, noe som blant annet har resultert i at egenkapitaldekningen og dermed den grunnleggende robustheten i selskapene er bedre nå enn tidligere.

I tillegg er det fortsatt generelt velfylte ordrebøker for de eksportrettede selskapene innen oljeservice. Dette sammen med det kraftige fall i kronekursen betyr i følge analysen at eksporten vil forbli på et høyt nivå i 20015, mens bildet for 2016 er langt mer usikkert, skriverRosenkilden.no.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109