23948sdkhjf

Svær Sverdrup-kontrakt til Aker Solutions

Kontraktsverdi på 4,5 milliarder
Statoil har i dag inngått en detalj-prosjekteringsavtale for Johan Sverdrup-utbyggingen med Aker Solutions.

I kontrakten inngår prosjektering og innkjøpsledelse (EPma) fram til planlagt produksjonsstart i 2019. Kontraktsverdien er på 4,5 milliarder kroner.

Kontrakten omfatter prosjektering og innkjøpsledelse for stigerørs- og prosessplattformdekket til Johan Sverdrup feltets første fase, i tillegg til sammenkoblinger og gangbroer for hele feltet.

Aker Solutions har fram til nå hatt ansvaret for forprosjekteringen av alle fire plattformene som utgjør feltsenteret, en avtale som ble inngått ved utgangen av 2013.

Reduserte kostnader
– Vi har jobbet målrettet for å redusere kostnader og forbedre effektiviteten i leveransene. Det er derfor gledelig å se at norske leverandører er konkurransedyktige og at vi kan signere denne kontrakten med Aker Solutions. De har startet sitt eget forbedringsarbeid og er godt i gang med å levere på vårt integrerte samarbeid på Sverdrup. Dette er en viktig kontrakt for prosjektet, og vi har store forventninger til gjennomføringen, sier Margareth Øvrum, Statoils konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring.

– Som EPma-leverandør får Aker Solutions sentral rolle i Johan Sverdrup-prosjekt, og er dermed en viktig bidragsyter for et vellykket prosjekt. Vi ser fram til et tett og nært samarbeid, avslutter hun.

Denne kontraktstildelingen forutsetter en investeringsbeslutning for Johan Sverdrup-utbyggingen i februar 2015, og har et forbehold om en godkjenning av Plan for Utbygging og Drift for feltet i Stortinget i 2015.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093