23948sdkhjf

Nytt prestisjeoppdrag for CERN

Norske Intermec har utført oppdrag for CERN siden 2013, og holder i disse dager på med ferdigstillelse av nok et krevende prosjekt.
CERN (European Organization for Nuclear Research) er et forskningssenter etablert i 1954, som ligger på grensen mellom Sveits og Frankrike. Senteret er finansiert av 20 europeiske medlemsland, inkludert Norge.

Her forskes det på de fundamentelle strukturer i universet. Mest kjent er vel LHC (Large Hadron Collider), verdens største «maskin», som er bygget i en 27 kilometer lang sirkel-tunell under jorden. Dette er en partikkelaksellerator som kan få partikler opp i en hastighet av 99,999% av lysets hastighet. Det betyr at partiklene beveger seg rundt den 27 kilometer lange tunellen i en hastighet på 11000 ganger pr. sekund.

Intermec på Kleppestø har utført oppdrag for CERN siden 2013, og holder i disse dager på med ferdigstillelse av nok et krevende prosjekt. Dette prosjektet består av deler som står bare noen få centimeter fra partikkelstrålen i LHC.

Delene Intermec produserer er i rustfritt aisi316 materiale, og har meget strenge dimensjons- og formtoleranser. Første del av leveransen ble sendt 12.01.2015, og resten skal leveres innen 06.03.2015. LHC skal startes opp igjen i slutten av Mars 2015.

- Intermec er stolte av å ha CERN på vår kundeliste, og vi bekrefter med dette at vi er helt i fremste rekke på maskinering av krevende detaljer med strenge toleransekrav. Vårt slagord, PASSION FOR PRECISION, er dermed godt ivaretatt, skriver Intermec i en melding.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109