23948sdkhjf

Har fått enda et bein å stå på

Sandnes-selskapet Automasjon og Data leverer nå både til oljebransjen og til havvind-bransjen.
Automasjon og data fikk i fjor sin første fornybar-kontrakt i forbindelse med byggingen av en havvind-park utenfor kysten av Le Havre i Frankrike. Selskapet har ellers gjennom mange år vært trygt etablert i olje- og gassindustrien, men ønsket seg enda et bein å stå på, og teknologien de leverer til vindparken er inspirert av teknologi fra seismikkindustrien, skriver Stavanger Aftenblad.

Mandag fikk bedriften besøk av EU-minister Vidar Helgesen (H) som i forbindelse med besøket uttalte at selv om Norge skal leve av olje og gass i mange år framover, er det nå på tide for bedrifter å også begynne å tenke på om det er noe annet de kan bruke kompetansen sin til.

Automasjon og Datas teknologidirektør Steinar Haga sier til avisen at norske bedrifter ikke er i elitedivisjonen blant de som leverer til fornybarindustrien, og han etterlyser bedre støtteordninger for norske bedrifter som ønsker å legge deler eller hele virksomheten om til å satse på fornybarindustrien.

- I andre land, som Frankrike, Storbritannia, Nederland og Danmark begynner dette å bli en milliardindustri som skaper tusenvis av arbeidsplasser. Vi ville ha en enorm fordel av å satse på offshore vind på Vestlandet. Ringvirkningene ville ha vært formidable, sier Steinar Haga.

Automasjon og Data leverer blant annet systemer som måler vær, bølger og strøm under tøffe forhold på havet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093