23948sdkhjf

Returmetall et satsningsområde

Industrien på Øra vokser raskt, ikke minst innenfor gjenvinning av metall.
- Å gjøre skrot til energi og nytt produksjonsklart råstoff er vi blitt fryktelig gode på her, skriver Havnealliansen for havnene i Moss og Borg i sitt julebrev.

Øraområdet har de siste årene blitt en stadig større hub for bedrifter som satser på returmetall - og som bruker sjøen som transportvei.

Stene Stål Gjenvinning AS vil i 2015 flytte virksomheten fra Glombo på Kråkerøy og til Øra Industriområde. Selskapet driver også jernstøperi på Hafslund i Sarpsborg, og de er også etablert med Metallco Stene på Øra.

- Vi ønsker å samle alt på Øra, uttalte daglig leder Øyvind Stene til lokale medier i november.

Anlegget vil ta imot og behandle metaller, sanere EE-avfall og kasserte kjøretøy. Totalt omsøkt mengde er inntil 50.000 tonn pr. år. Av utslipp er støy den viktigste faktoren, og det er derfor planlagt en støyskjerm i betong mot vest i retning Kallera. Den vil være ti meter høy, 135 meter lang og 15 meter dyp.

I følge Fredrikstad kommune vil etablering av støyskjermen gi tilfredsstillende støynivå fra gjenvinningsanlegget. Lydnivået vil ligge godt under grensen.

- Vi er en miljøbedrift og forestår en viktig samfunnsfunksjon med gjenvinning av ressurser. Et eller annet sted må en slik virksomhet ligge. Jeg tror ikke vi finner noe bedre sted enn Øra. Skjermen vi nå skal sette opp, vil også dempe støyen fra annen virksomhet som allerede befinner seg på Øra, uttalte Øyvind Stene.

Norsk Metallgjenvinning AS og Norsk Metallfragmentering AS, som begge har etablert seg i Borg havn med shreddere de siste årene, har mye å gjøre.

Metallgjenvinning har blitt et stort produkt for Borg Havn. Nå støper havna en 40 x 30 meter stor betongplate ved siden av metallbingene på Øraterminalen for å gi bedre plass til produktet returmetall.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08