23948sdkhjf

KSAT signerer ny Copernicus-kontrakt

Kongsberg Satellite Services har signert ny satellitt-kontrakt på 173 millioner kroner med European Space Agency for Sentinel-satellittene i Copernicus programmet.
Kongsberg Satellite Services (KSAT) har signert en utvidet og forlenget kontrakt om leveranse av bakkestasjonstjenester til det europeiske Copernicus programmet. KSAT er hovedleverandør av bakkestasjonstjenester det EU-ledede programmet for klima og miljøovervåking. KSAT skal være ansvarlig for at alle dataene fra de seks Sentinel-satellittene blir lest ned og sendt til relevante europeiske organisasjoner.

Den første satellitten, Sentinel-1a, er en radarsatellitt som er spesielt viktig for Norge i og med at den brukes for marin overvåking i blant annet nordområdene. Data fra denne satellitten brukes i operative tjenester for oljesøl-, is og skipsdeteksjon og er en effektiv måte for Norge å overvåke nordområdene.

KSAT leverer tjenester fra selskapets stasjon på Svalbard. Antennene kontrolleres fra Tromsø Network Operation Center (TNOC), som er lokalisert ved selskapets hovedkontor i Tromsø. Kontrakten forsterker selskapets posisjon som verdens ledende leverandør av tjenester knyttet til mottak av data fra og kontroll av satellitter i polare baner. Utvidelsen på 173 millioner kroner (18,6 MEURO) gir kontrakten en samlet ramme på 46,5 MEURO. Kontraktens varighet er på fem år til 31/12 2019.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078