23948sdkhjf

Mekaniske verksteder ser mot nye markeder

Flere mekaniske verksteder på Lister har gått over på andre produkter og markeder
Etter at oljeindustrien har redusert aktiviteten, oljeprisen er stupt og kronen er svekket, er mekaniske verksteder på Lister som Eiken Mek, og Halvorsen Offshore i Kvinesdal begynt å rette seg inn mot nye markeder, skriver lister24.no.

- Jeg følte dette ville skje, for oppturen som vi har opplevd de senere årene kunne ikke fortsette. Det har alltid vært opp og nedturer innen denne næringen. Det merkes særlig godt i Stavanger og Bergens områdene som har blitt helt avhengige av det som skjer i Nordsjøen. Tirsdag var jeg på et møte i Bergen, og der var det lite fleiping. Så alvorlig er situasjonen. I fjor sommer overtok vi Kvina Veft, og en av grunnene for det var at vi ønsker å stå på flere bein, sier Frode Olsen ved Halvorsen Offshore i Kvinesdal og fortsetter:

- Tidligere ble rundt 80 prosent av våre produkter levert til Nordsjøen, nå utgjør dette 40-50 prosent av den totale produksjonen vår. Dette har resultert i at vi den senere tiden gått mer over på andre produkter og markeder. Jeg må si at vi har vært heldige, kunne gjort ting annerledes, sier Frode Olsen.

Også i Eiken Mek merker at oljebransjen er mer avventende, og selv om bedriften har en god del ordrer fremover, posisjonerer Eiken Mek seg også mot nye markeder, skriver lister24.no.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078