23948sdkhjf

Gjør eksportørenes bibel gratis

Gjennom Eksporthåndboken gir Innovasjon Norge norske bedrifter enkel, gratis tilgang til informasjon om rammebetingelser og regelverk for eksport til 190 markeder.
God og riktig informasjon om dette er helt avgjørende for å lykkes internasjonalt, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

- Eksporthåndboken er eksportørens bibel, pleier jeg å si til alle nyansatte, sier Rolf Hepsø, logistikk manager i Rolls-Royce Marine.

Eksporthåndboken kan brukes som et verktøy for å vurdere risiko ved valg av marked, for å finne markedsmuligheter gjennom Norges frihandelsavtaler, sikre lønnsomme leveranser og vurdere oppgjørsform.

- Det er viktig å være bevisst de ulike eksport- og importbestemmelsene som gjelder i de ulike markedene, ettersom de er med på å bestemme bedriftenes konkurranseevne i det aktuelle markedet. I Eksporthåndboken finner du kvalitetssikret informasjon som kan hjelpe norske bedrifter til å velge riktig marked, sier Maria Lundstad Aulie, seniorrådgiver på internasjonale handelsregler i Innovasjon Norge.

Best mulig rustet
Innovasjon Norge legger vekt på at norske bedrifter skal være best mulig rustet når de ser seg om etter nye markeder.

- Eksporthåndboken er et unikt verktøy som holder oss oppdatert på lover og regler i landene vi eksporterer til, sier Erik Marheim, distribusjonssjef i Jotun.

- Mange internasjonale markeder er krevende med ulike regler, og Eksporthåndboken er et viktig hjelpemiddel for å sikre at Miros forstår og velger de riktige betalingsløsningene for å minimalisere den økonomiske risikoen, sier Håkon Bøen, salgs- og markedsdirektør i Miros.

Åpen for alle
Eksporthåndboken har tidligere vært en betalingstjeneste som norske bedrifter har abonnert på, men fra i år er denne informasjonen fritt tilgjengelig på nett.

- Bedriftene etterspør god og enkel tilgang til markedskunnskap for å lykkes internasjonalt. Derfor ønsker Innovasjon Norge å gi alle bedrifter fri tilgang til Eksporthåndboken, sier Per Niederbach, direktør for distrikt og kreditt i Innovasjon Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.068