23948sdkhjf

Valemon i produksjon

3. januar startet Statoil og partnerne produksjonen på gass- og kondensatfeltet Valemon i Nordsjøen. Forventet utvinnbare reserver fra feltet er 192 millioner fat oljeekvivalenter.
Valemon-plattformen blir Statoils første plattform som fjernstyres fra land og blir en såkalt normalt ubemannet plattform når boringen på feltet er avsluttet i 2017. det skriver statoil i en melding.

Kondensatet fra Valemon blir sendt til Kvitebjørn for prosessering og videre transport til Mongstad, mens gassen går til Heimdal for prosessering og videre transport til markedet.

Valemon har på denne måten gitt Heimdal, som etter planen skulle stenges ned i 2014, forlenget levetid som gassknutepunkt i denne delen av Nordsjøen.

– Ved å bruke eksisterende anlegg på Kvitebjørn og Heimdal samt eksisterende rørledninger har vi også redusert kostnadene ved å bygge ut Valemon-feltet, sier Nylund.

Plattformdekket til Valemon er bygget i Sør-Korea. Det er første gang Statoil har tildelt en EPC-kontrakt (prosjektering, innkjøp og bygging) for et plattformdekk til et asiatisk verft.

Plattformen har samtidig en høy andel norske leveranser, med 80 av 120 mekaniske utstyrspakker levert av norske leverandører.

– Det Sør-Koreanske verftet og en konkurransedyktig norsk leverandørindustri har sammen med en dyktig prosjektorganisasjon sikret at produksjonen starter i henhold til plan, med svært gode HMS-resultater, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093