23948sdkhjf

Aker-selskap vil bygge Norges høyeste bygning på Fornebu

Aker-eide Fornebuporten vil bygge et høyhus som blir 140 meter høyt og 30.000 kvadratmeter stort. Dette kan dermed bli Norges høyeste bygning med 40 etasjer.
Fornebuporten har tidligere denne uken presentert en stor mulighetsstudie for Bærum Kommune. Forneburten presenterte, sammen med arkitektkontoret A-lab, en enda større utbygging av området.

Torstein Storækre, administrerende direktør for Fornebuporten AS, sier:

– Hvis det skal bygges et høyhus noe sted i Bærum, så må det være her på Fornebu.

Høyhuset blir et landmerke for Fornebu og vil bli synlig fra Oslo, Bærum og Asker. Det planlegges for et hotel, konferansesenter, boliger, kontorer og annen service I høyhuset. Men og andre spennende planer forteller Storækre:

– I toppen kan vi for eksempel bygge et observatorium. Tenk hvilken attraksjon det kan bli.

Fornebuporten regner med 3.000 ansatte på området i slutten av 2016 og etter ferdigstillelse av de nylig presenterte planene kan det bo og arbeide 10.-12.000 personer på området. Målet til Fornebuporten er å sette Fornebu på verdenskartet gjennom visjonen «Fornebuporten navet i Subsea Valley og kompetansesenter»

Etter ferdigstillelse kan Fornebuporten bli oppimot 243.000 kvm hvor 186.000 kvm er fordelt på næring og utdanning og 48.000 kvm på bolig. Fornebuporten ser for seg 450 leiligheter og 50 studentleiligheter.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064