23948sdkhjf

Hydrawell og ConocoPhillips i patentstrid

Er uenige om hvem som har opphavsretten til innovativ teknologi.
Teknologien som det norske gründerselskap Hydrawell mener å ha utviklet, gjør det mulig å stenge gamle oljebrønner på mye kortere tid enn konvensjonell teknologi. Teknologien sparer oljeselskapene for mye penger, og Honeywell har blant annet vært nominert til flere innovasjonspriser for denne nyskapende teknologien.

Men oljeselskapet ConocoPhilips mener også å ha krav på teknologien. Selskapet sendte i vår inn krav til myndighetene om overføring av alle Hydrawells patentsøknader. Oljeselskapet hevder å ha tegnet opp ideen bak teknologien for Morten Myhre, som er daglig leder i Honeywell. Dette skal angivelig ha skjedd i 2009, skriver E24.no.

Ifølge Hydrawells tilsvar til Patentstyret har ikke ConocoPhilips bidratt med innhold til teknologien og Honeywell mener oljeselskapet postulerer og kommer med udokumenterbare påstander.

Skal avgjøres i retten
Hydrawell mener også ConocoPhilips har lekket ideen til oljeserviceselskapet Archer, skriver E24.no.

Dette har medført at Archer, som også mener å ha eiendomsretten til teknologien, har saksøkt Honeywell for å stoppe patentsøknadene til de norske gründere.

Saken mellom Archer og Honeywell skal avgjøres i retten neste høst. Og inntil retten har avgjort hvem som eier oppfinnelsen er den videre behandlingen i Patentstyret satt på vent.



.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063