23948sdkhjf

Rostein blir hovedeier i Larsnes Mek Verksted

Rederiet Rostein blir hovedaksjonær i Larsnes Mek Verksted AS med 68,75% eierandel.
Rostein har via sitt morselskapet Rofisk AS avtalt å gå inn som hovedaksjonær i Larsnes Mek Verksted AS med 68,75% eierandel. Dette gjennomføres delvis ved kjøp av utestående aksjer i selskapet samt rettet emisjon mot Rofisk AS. De fleste eksisterende aksjonærene blir med videre som deleiere i Larsnes Mek Verksted AS. Dette skriver Rostein i en melding.

Larsnes Mek Verksted AS er et verft som er spesialisert innenfor nybygg, vedlikehold og reparasjon av fartøyer til fiskeri og oppdrett. Rostein er et ledende rederi innenfor oppdrettsnæringen. Selskapet har blant annet fartøyene M/S Ro Fjord (2009) og M/S Ro Arctic (2014) som er utrustet av Larsnes Mek Verksted AS, og Ro Arctic er tuftet på rederiets eget brønnbåtdesign utviklet i samarbeid med blant annet Skipskompetanse AS og det chilenske rederiet Naviera Orca Chile SA.

- Rostein ønsker med denne investeringen å videreutvikle det gode samarbeidet med Larsnes Mek. Selskapene deler en veldig entusiasme for sin virksomhet og tror at nærmere samarbeid kan forsterke både produktivitet og innovasjonstakt i selskapene. Løsningen gjør også at Larsnes Mek vil bli finansielt styrket til glede for alle eksisterende og nye kunder. Rostein er tilfreds med å kunne sikre tilgang til den kompetanse og byggekvalitet som Larsnes Mek tilbyr innenfor spesialskip for fiskeri og marine operasjoner, slik også moderne brønnbåter i dag er blitt. Rederiet opplever at tilgang på verft med nettopp slik spesialkompetanse er blitt en kritisk suksessfaktor for selskapets videre utvikling og mener derfor at oppkjøpet er strategisk riktig.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093