23948sdkhjf

Produksjonsstart for Statoil i Mexicogolfen

Statoils forventede samlede produksjon fra feltene er 23.000 fat oljeekvivalenter per dag under topp-produksjon.
I går startet olje- og gassproduksjonen fra det partner-opererte Jack/St. Malo-prosjektet i amerikansk del av Mexicogolfen. Prosjektet i Mexicogolfen er det første av fem store Statoil-felt på amerikansk sokkel med produksjonsstart i de kommende år.

Produksjonen fra Jack/St. Malo er en viktig byggestein i Statoils plan for å mer enn firedoble produksjonen i Mexicogolfen til over 100.000 fat oljeekvivalenter per dag innen 2020. Dette vil gjøre Statoil til en av de største produsentene i Mexicogolfen.

– Vi er veldig fornøyd med oppstart av produksjonen av disse verdifulle fatene fra Jack/St. Malo, sier Jason Nye, Statoils direktør for virksomhet på amerikansk sokkel.

– Leveransen av dette store, komplekse prosjektet innen budsjett og tidsfrist utgjør prosjektgjennomføring i verdensklasse, sier han.

Jack- og St. Malo-feltene ligger 40 km fra hverandre på omkring 2.100 meters havdyp i Walker Ridge-området, omkring 450 km sør for New Orleans, Louisiana.

Samlet produksjon fra de to feltene forventes etter hvert å øke til 94.000 fat oljeekvivalenter per dag. Statoils forventede samlede produksjon fra feltene er 23.000 fat olje per dag under topp-produksjon.

Statoil har en eierandel på 25 % i Jack-feltet, mens Chevron eier 50 % og Maersk Oil 25%.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.145