23948sdkhjf

Nexans’ systemer for direkte elektrisk oppvarming til Kristin- og Maria-feltet

Leveransen til statoil er verd i overkant av 100 millioner kroner.
Den nye riser-kabelen skal koble Kristin-plattformen til en undersjøisk koblingsboks. Herfra vil det gå en DEH tilførselskabel til Kristin-feltet og én til Maria-feltet.

Direkte elektrisk oppvarming er en metode for å sikre gjennomstrømning av hydrokarboner fra brønn til plattform. Metoden går ut på å kontrollere temperaturen i rørledningen ved å sende elektrisk strøm gjennom stålveggen i rørledningen og dermed forhindre hydrat- og voksdannelse. På mer enn 300 meters dybde er vannet så vidt over null grader Celsius.

I tillegg har FMC Technologies tildelt Nexans en underleveranse for et dynamisk umbilical-system til samme prosjekt.

Flytende plattformer som Kristin har et riser-system som inneholder fleksible produksjonsrørledninger, rørledninger for vanninjeksjon, rørledninger for gassinjeksjon/heving, umbilical-kabler som styrer subsea template-systemer, og elektriske kabler som varmer opp rørledningene.

- Tildelingen av begge disse kontraktene understreker Nexans’ ekspertise innenfor undersjøiske kabelsystemer for direkte elektrisk oppvarming. Vi hos Nexans er stolte over å samarbeide med Statoil,Wintershall og FMC på dette prosjektet, og vi ser frem til å fortsette ett langvarige samarbeid, sier Krister Granlie, Executive Vice President Hybrid Underwater Cables.

Produksjonen av DEH riser-kabelen vil starte i løpet av høsten 2015 ved Nexans’ spesialfabrikk i Halden, og leveransen vil finne sted i løpet av andre kvartal av 2016.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094