23948sdkhjf

Ny kontrakt på luksusyacht fra Kleven

Kleven har inngått kontrakt om bygging av en 116 meter lang luksusyacht. Kunden er Graeme Hart, som for tiden har et fartøy av samme type under bygging ved Kleven Verft.
Det nye fartøyet blir nesten ti meter lengre enn fartøyet som er under bygging, og er i likhet med det første fartøyet spesielt utviklet for lange ekspedisjoner i tøffe farvann. Designet kombinerer et robust offshorefartøy-basert skrog med luksuriøst interiør og svært høy grad av komfort. Fartøyet er designet av Marin Teknikk i Herøy, i samarbeid med Kyle Dick i det New Zealand-baserte selskapet Oscar Mike Naval Architects.

- Det er svært gledelig at Graeme Hart ønsker å bygge enda et spektakulært fartøy hos oss, og det er en stor anerkjenning av det arbeidet våre ansatte har gjort til nå på fartøy nummer en. Utviklingen av disse fartøyene viser også at det nære samarbeidet i den maritime klyngen evner å ta denne industrien videre og inn i nye marknader, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

Fartøyet vil inneholde utstyr fra flere utstyrsprodusenter på Sunnmøre, blant andre Rolls-Royce, Hareid Group, Jets og Sperre.

Graeme Hart er en erfaren yachteier med flere nybyggingsprosjekt bak seg, og har vært på Kleven Verft flere ganger for å følge med i byggeprosessen.

- Jeg er svært fornøyd med kvaliteten på arbeidet som Kleven har utført til nå, og med hvordan våre organisasjoner har jobbet sammen for å virkeliggjøre dette spennende prosjektet. Jeg gleder meg virkelig til å se begge fartøyene ferdigbygget, sier Graeme Hart.

Det 116 meter lange fartøyet vil ha en innredning for 66 personer, og skal leveres fra Kleven Verft i juli 2016. Det første fartøyet skal leveres fra verftet sommeren 2015.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.077