23948sdkhjf

Norsafe Academy tildelt internasjonal sertifisering

Norsafe Academy blir kursleverandør med DNVGL-sertifisering.
Tirsdag mottok Norsafe Academy DNVGL-sertifikatet.

- Sertifikatet er et bevis på at Norsafe Academy følger de høyeste internasjonale standardene som en leverandør av kurs og trening for livredningsutstyr, og at vi møter kravene i DNVGL-standarden, sier VP Norsafe Academy Michael Røssland i en pressemelding.

Petroleumstilsynet har satt DNVGL-standarden som et krav for å kunne tilby kurs som følger den internasjonale maritime organisasjonen IMOs standarder. Målet er å sikre kvaliteten i utvikling og innholdet i kurs og treningsprogrammer.

- Kravet er at kursene og programmene innen offshore og maritim sektor er forskriftsmessig designet med klare mål og krav til resultater, og er veiledet av kvalifiserte instruktører. Det er også et krav til evaluering og forbedringer i tråd med ulike forventninger i markedet, heter det i sertifiseringsbeskrivelsen.

Ulykker på grunn av mangelfull kompetanse
I IMO sitt dokument MSC.1/Circ.1206/Red1, «Measures to prevent accidents with lifeboats», konkluderes det med at fem av syv grunner til ulykker med livbåter er knyttet til mannskapets mangelfulle kompetanse og kunnskap. Norsafe har brukt betydelige midler for å utvikle livredningsutstyr i henhold til de siste standardene. Målet om å forbedre kompetansen til mannskap ombord skip og plattformer er et viktig neste steg mot målet om forbedret sikkerhet til sjøs.

- Vi tar vårt ansvar på alvor. Som den ledende produsent av livredningsutstyr og service, har vi den største kompetansen i markedet. Det er viktig for oss å dele denne kunnskapen videre med våre kunder for å bedre sikkerheten, sier Rossland.

Tidlig i 2015 åpner Norsafe Academy et nytt treningssenter på Årsnes i Rosendal mellom Bergen og Stavanger, midt i hjerte av norsk oljevirksomhet. Senteret skal hovedsakelig fokusere på trening for offshoremannskap, og inneholder blant annet Nordsjøens høyeste stupetårn for fritt-fall livbåter.

- Norsafe er stolte av å være den eneste totalleverandøren av livbåter, inkludert sertifisert utstyr, sertifisert service og nå også sertifisert trening gjennom Norsafe Academy, skriver Norsafe.

Norsafe Group har sitt hovedkvarter på Tromøy utenfor Arendal og teller i dag mer enn 1200 ansatte. Selskapet har et verdensomspennende engasjement som omfatter produksjon, salg, leveranser og service av livredningsutstyr til skip og til offshoreindustrien. Selskapet har egne produksjons- og salg/ serviceselskaper i Norge, Kina, Hellas, Mexico, Singapore, Sør-Korea, Dubai, USA, Japan, Brasil, Australia, De forente Arabiske Emirater og Nederland. I tillegg har Norsafe Group et nettverk av 45 servicestasjoner fordelt i alle verdensdeler. Norsafe er i en kontinuerlig vekst, og nye datterselskaper og servicestasjoner er under planlegging/etablering. Parallelt med dette bygger Norsafe ut sitt nettverk innen kurs og opplæring gjennom Norsafe Academy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079