23948sdkhjf

Belaz vinner Swedish Steel Prize 2014

Årets vinner av den internasjonale utmerkelsen Swedish Steel Prize er hviterussiske Belaz, som har utviklet verdens største gruvedumper. Selskapet vinner prisen for et nyskapende akseloppheng, der egenskapene i høyfast stål utnyttes på en ny og innovativ måte.
- Belaz har på et modig vis utvidet grensen for hva som tidligere har vært ansett som mulig med eksisterende teknikk, sier Gregoire Parenty, formann for juryen og markedsdirektør i SSAB.

Trenden innen gruve- og steinbrudds-industrien i verden er ”jo større jo bedre”. Etterspørselen er stor og derfor skal produksjonen hele tiden optimeres.

Belaz som er en global produsent av gruvedumpere, har med hjelp av høyfast stål utviklet verdens største gruvedumper som kan laste 20 prosent mer samtidig som brenselforbruket har minket.

- Belaz’s nye konstruksjon viser at man med høyfast stål kan produsere sterkere, lettere og mere holdbare produkter, sier Gregoire Parenty, som understreker at det har vært hard konkurranse mellom årets finalister.

Swedish Steel Prize ble delt ut for 16. året på rad i forbindelse med et tre dager langt evenement der 800 deltagere fra hele verden har blitt oppdatert på høyfast stål.

De øvrige nominerte bidrag ble alle tildelt andreprisen i Swedish Steel Prize 2014. Disse var Santander Equipos fra Chile, Timo Penttimies fra Finland og Vale fra Brasil.

Swedish Steel Prize ble stiftet i 1999 av SSAB for å inspirere og spre kunnskap om høyfast stål.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094