23948sdkhjf

Petroleumstilsynet godkjenner Norsafes E406-livbåter

Teekays Petrojarl Knarr FPSO, med fire Norsafe fritt-fall livbåter om bord, har mottatt samsvarsuttalelse fra Petroleumstilsynet, og har nå ankommet Knarr-feltet i Nordsjøen.
En samsvarsuttalelse er en bekreftelse fra Petroleumstilsynet (Ptil) som uttrykker myndighetenes tillit til at petroleumsvirksomhet kan utføres med innretningen innenfor regelverkets rammer.

- Det er Ptils vurdering at petroleumsvirksomhet kan gjennomføres ved hjelp av Petrojarl Knarr FPSO innenfor regelverket. Beslutningen er basert på opplysninger gitt i SUT-søknaden om den tekniske tilstanden på innretningen og søkerens organisasjon og styringssystem, samt myndighetenes verifikasjoner og øvrige saksbehandling, sier Ptil Norge i uttalelsen.

I juli 2014 fikk Norsafe samsvarserklæring fra ABS for tre fritt-fall livbåter ( GES45, BES50 MKIII og GES52), som bekrefter deres oppfyllelse av kravene i DNV-OS-E406. Uttalelsen fra Ptil bekrefter at Norsafe sine GES50 MKIII oppfyller de nyeste kravene, og er godkjent for drift i Nordsjøen.

- Vi er det første selskapet til å ha tre komplette fritt-fall livbåtsystemer som er godkjent i samsvar med DNV-OS-E406 standarden. Det har vært en tidkrevende og interessant oppgave i løpet av de siste årene for å forberede seg på de nye kravene, og nå ser vi resultatene, sier administrerende direktør i Norsafe Geir Skaala.

DNV-OS-E406 ble introdusert i 2009, og er den nye standarden for fritt-fall livbåter om bord på faste plattformer/semier og FPSO-er på norsk kontinentalsokkel. Hovedmålet med standarden er å bevise sikker evakuering, som er aktualisert ved å spesifisere plassering, installasjon og værforholdene i området. Standarden er dokumentert gjennom omfattende testing med fullskala dropptester, CFD og modelltanktesting utført av de mest avanserte forskningsinstitusjonene i Europa. Et fritt-fall dropp må analyseres i tre faser; passasjersikkerhet, styrke og strukturell integritet og sikker fremdrift.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078