23948sdkhjf

Kontrakter for en kvart milliard til Pipelife

Pipelife Norge AS har signert to store kontrakter ned Samsung og Hyundai. Prosjektordrene gir Pipelifes fabrikk i Stathelle en god start på 2015.
Pipelife Norge AS har signert to store kontrakter på prosjektene «Mostaghanem» i Algerie og «Punta del Tigre» i Uruguay. Kontraktene gjelder levering av trykkrør i polyetylen, der Pipelife har et unikt konsept og produserer verdens største trykkrør i polyetylen.

Selskapet skriver i en melding at de to prosjektordrene har en totalverdi på rundt en kvart milliard norske kroner og vil gi en god start på 2015 for Pipelife Norges fabrikk i Stathelle.

Fakta om Mostaghanem og Punta del Tigre prosjektene:

Sonelgaz, det statlige olje og gass selskapet i Algerie, er selskapet som er ansvarlig for elektrisitets- og naturgass distribusjonen i Algerie og er også ansvarlig for utbyggingen av kraftstasjoner i landet. Sonelgaz har inngått en kontrakt med Samsung C&T Corporation Ltd, Sør Korea, for byggingen av det nye kraftanlegget i Mostaghanem, som ligger på kysten vest i landet. Dette kraftanlegget, lik det i Ras Djinet øst om hovedstaden Algiers, skal bruke sjøvann som kjølevann for prosessen. (Pipelife leverte kjølevannsledningene for Ras for Daewoo, Sør Korea, tidligere i 2014).

Samsung C&T Corporation Ltd har den 14. november 2014 inngått en avtale med Pipelife Norge AS om levering av inntaksledningene for kjølevann for Mostaghanem-prosjektet. Leveransen består av totalt 10.000 m ø2500 mm PE rør som skal leveres i lange lengder som «sjøslep» fra fabrikken i Stathelle, til havnen i Arzew utenfor Oran. Rørene leveres i 3 slep med omtrent en tredjedel av mengden per slep, med første leveranse i slutten av mars 2015, andre i slutten av mai 2015 og den siste i slutten av juli 2015. Røren skal brukes til totalt 5 parallelle inntaksledninger for kjølevann på 2000 m hver.

Pipelife har også i oktober 2014 inngått en avtale med Hyundai, Sør Korea, for levering av inntaksledninger for kjølevann for ett kraftanlegg i Punta del Tigre utenfor Montevideo, Uruguay. Leveransen består av totalt cirka 4000 m ø2000 mm PE rør, som også skal leveres som «sjøslep» ned til Uruguay. Rørene skal leveres i løpet av våren 2015. Det blir den lengste sleptransporten Pipelife har hatt så langt – transporttiden blir nesten 2 måneder. Rørene skal brukes til to st. inntaksledninger og to st. utslippsledninger for kraftanlegget. Sluttkunden er staten / myndighetene i Uruguay.


Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.14