23948sdkhjf

Nynorsk næringslivs-pris til Kleven

Kleven Maritime tildelt Nynorsk næringslivs-pris på landrådsmøte i Noregs Mållag
– Kleven er en stor aktør i en viktig bransje, og har valgt nynorsk som språk fordi det er språket som står dem nærmest – og som viser at de er trygge på hvor de kommer fra. Juryen for Nynorsk næringslivspris mener Kleven er et godt eksempel å følge for virksomheter i de nynorske kjerneområdene generelt, og for større industrivirksomheter spesielt, sier Sveinung Rotevatn, leder for juryen.

– Vi er båtbyggere i et internasjonalt marked der det meste er på engelsk, men vi har valgt å bruke både engelsk og norsk. Og for oss er norsk selvsagt nynorsk, smiler Ellen C. Kvalsund, kommunikasjonssjef i Kleven Maritime, da hun takket for prisen.

Juryens begrunnelser:
- Kleven Maritime A/S har gjennom mange tiår vært et sterkt merkenavn i skipsindustrien, innenfor både nybygg og service. Kleven opererer innenfor en tradisjonsrik næring, og har et bredt nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt. Det er et familieeiet selskap, med dype røtter i lokalsamfunnene i Gursken og Ulsteinvik. Totalt har konsernet cirka 770 ansatte.

Konsernet er nominert til næringslivs-prisen fra flere hold. Begrunnelsen er den gode og konsekvente nynorskbruken i en bransje der bokmål og engelsk er dominerende. Dette er en begrunnelse juryen kan slutte seg til.

Kleven har et bevisst syn på valg av målform, både internt og eksternt. Virksomheten har mange utenlandske ansatte, og legger vekt på god norskopplæring av disse.

Under ONS i Stavanger 2014 fikk Kleven en pris for en av de beste utstillingene på oljemessen, og i begrunnelsen trakk jurylederen frem at virksomheten benyttet verdigrunnlaget på nynorsk som slagord og blikkfang. Dette er et av flere eksempler på at den aktive språkbruken også har vært et formål for virksomheten.

Kleven er en stor aktør i en viktig bransje, og har valgt nynorsk som språk fordi det er språket som står dem nærmest – og som viser at de er trygge på hvor de kommer fra. Juryen for nynorsk næringslivspris mener Kleven er et godt eksempel å følge for virksomheter i de nynorske kjerneområdene generelt, og for større industrivirksomheter spesielt.


Juryen for Nynorsk næringslivspris 2014 har vært: Sveinung Rotevatn (leder), Nina Refseth, Nina Berge Rudi, Magne Aasbrenn og Hilde Lysengen Havro.





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079