23948sdkhjf

Grønt lys for vindmøllepark med opp til 110 vindmøller

Det svenske selskapet Eolus har fått grønt lys fra NVE til en vindpark i Øyfjellet utenfor Mosjøen. Nå gjenstår tillatelse fra Olje- og energidirektoratet før byggingen av vindparken kan settes i gang.
330 MW-prosjektet i Øyfjellet er det hittil største landbaserte vindkraftprosjekt for det svenske vindkraftselskapet Eolus.

Dette skriver selskapet i en melding.

Tillatelsen gjelder bygging og installering av 80-110 turbiner med en effekt opp til 330 MW i Øyfjellet utenfor Mosjøen i Vefsn kommune. Vindforholdene her er meget gode, og når vindparken er fullt utbygget er produksjonen estimert til rundt 1 TWh.


- At vi har fått tillatelse til Øyfjellet er meget spennende og viktig for vår virksomhet i Norge. Vindforholdene på stedet er meget gode og prosjektet har en sterk lokal oppslutning sier Eolus-sjef Per Witalisson.

Eolus kjøpte i 2012 prosjektet Øyfjellet Vindpark As gjennom datterselskapet Eolus Vind Norge. Søknaden ble levert til NVE i januar 2014. Nå gjenstår den siste tillatelsen fra Olje- og Energidepartementet før Eolus kan sette i gang med byggingen av vindparken,

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094