23948sdkhjf

TESS setter klimamål

Først ute er krav til redusert CO2- utslipp fra biler med TESS-profilering. Det skal nå maksimalt være 120g per kilometer i gjennomsnitt.
Kravene gjelder alle nye biler fra og med 1. desember 2014, både yrkesbiler og privatbiler med TESS-profilering. Ordningen har ikke tilbakevirkende kraft.

– Dette gjelder både bedriftens egne firmabiler og ansattes biler med reklame som sponses av TESS, sier HR-leder Tomas Elton Haug i TESS as.

– Et sted må vi begynne, og biler gir oss mulighet til å sette klare mål på utslipp. Nå vil TESS bytte til elbiler der det er praktisk mulig. Samtidig øker satsene for bilreklame på elbiler og håper flere ansatte vil velg elbil. På den måten vrir vi mer av forbruket over mot fornybar energi og lavere utslipp, forklarer HR-lederen som sammen med kolleger i ledelsen ser seg om etter flere klimamål.

Klima angår oss alle
- Industriens Motemesse har fokus på Ny Energi og miljø. Bakteppet er EUs nye mål om at utslippet av klimagasser skal reduseres med 40 prosent innen 2030 i forhold til 1990, og at minst 27 prosent av energiforbruket skal dekkes av fornybar energi. Dette er klimamål vi må ta på alvor og vi gjør vårt for å redusere utslippene der vi kan. Årlige utslipp av klimagasser i Norge er over 50 millioner tonn. Med det vedtatte klimamålet vil TESS spare miljøet for 50 tonn CO2 i året. En beskjeden start, men vi får øke etter hvert, sier daglig leder Erik Jølberg i TESS as.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079